BE Rijbewijs

Autorijschool Wim Bolding leidt ook op voor rijbewijs BE (rijden met aanhanger). In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhanger niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, paardentrailer of boottrailer wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben.

Er wordt van automobilisten die met een dergelijke aanhanger de weg opgaan verwacht dat zij zich veilig en vlot met de combinatie door het verkeer kunnen bewegen. Ook moet men met de combinatie kunnen manoeuvreren.

Wanneer heeft u een rijbewijs BE nodig?

Als de totale toegestane massa van de aanwagen meer is dan 750 kg, de toegestande massa van de aanhangwagen meer is dan de ledige massa van het trekkende voertuig of als de toegestane maximum massa van het trekkende voertuig plus de totale massa van de aanhanger meer is dan 3500 kg. Kijk voor meer duidelijkheid op onderstaand schema:

Mogelijkheden BE rijbewijs

Een BE rijbewijs kan je binnen 1 dag halen. Je pland samen met de rijinstructuur een dag in. Hoe ziet zo’n dag eruit? Je begint ‘s ochtends met lessen en dezelfde dag doe je examen. Een andere mogelijkheid is dat je de rijlessen inpland over meerdere weken, en in overleg met je rijinstructuur bespreek je een examendatum.